Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@21:39:54 GMT

حذف حداقل سن بازنشستگی تأمین اجتماعی؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۸۱۲۷۳

حذف حداقل سن بازنشستگی تأمین اجتماعی؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم؛ جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تدوین طرحی، خواستار اصلاحی در تبصره (1) ماده (76) قانون تأمین اجتماعی شدند که براساس آن حداقل سن برای بازنشستگی تأمین اجتماعی حذف می‌شود.

متن کامل این طرح به‌شرح زیر است:

باسمه‌تعالی

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

احتراماً طرح ذیل که به امضای 29 نفر از نمایندگان رسیده است، جهت طی مراحل قانونی تقدیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقدمه (دلایل توجیهی):

"مطابق با تبصره 1 ماده 76 قانون تأمین اجتماعی، کسانى که 30 سال تمام کار کرده و در هر مورد حق بیمه مـدت مزبور را به سازمان پرداخته باشند در صورتى که سن مردان 50 سال و سن زنان 45 سال تمام باشد، می‌توانند تقاضاى مستمرى بازنشستگى نمایند". شرط 30 سال کار کامل قابل درک است، اما اینکه در کنار آن شرط سنی هم قرار داده شده است، باعث نوعی بی‌عدالتی می‌شود، زیرا افرادی که به‌طور مثال از 18سالگی کارشان را آغاز کرده‌اند، اگرچه در 48سالگی سی سال سابقه خود را پُر می‌کنند، لکن به‌خاطر شرط سنی مندرج در قانون بایستی دو سال اضافه‌تر صبر کنند تا بتوانند تقاضای بازنشستگی نمایند، حال اگر فردی بخشی از خدمت خود را در مشاغل سخت و زیان‌آور طی کرده باشد، در سنین بسیار پایین‌تری آن سی سال سابقه را پر خواهد کرد، زیرا هر سال سابقه خدمت در مشاغل سخت و زیان‌آور معادل 1.5 سال فعالیت در مشاغل عادی محاسبه می‌گردد و این بی‌عدالتی خیلی واضح‌تر خود را نشان می‌دهد، برای حل این معضل و رفع این بی‌عدالتی پیشنهاد می‌شود شرط سنی مندرج در تبصره 1 ماده 76 قانون تأمین اجتماعی حذف گردد و به افرادی که کف 30 سال سابقه شغلی را پُر می‌کنند، اجازه داده شود بدون در نظر گرفتن میزان سن آنان، بازنشسته شوند.

پرواضح است که فرد تا 35 سال هم می‌تواند سابقه کار داشته باشد و وقتی 30 سال سابقه کار داشت، این "اختیار" برای او حاصل خواهد شد که تقاضای بازنشستگی نماید، لذا مفاد این طرح (یعنی حذف شرط سنی 50 سال برای آقایان و 45 سال برای بانوان) هم کمک به کارگرانی است که با داشتن 30 سال سابقه دیگر مایل به ادامه کار نیستند و هم فرآیند ورود افراد تازه‌نفس به مشاغل را سرعت خواهد بخشید و البته بار مالی هم برای دولت ایجاد نخواهد کرد.

عنوان طرح:

طرح اصلاح ــ تبصره 1 ماده 76 قانون تأمین اجتماعی به این شرح اصلاح می‌شود:

کسانى که 30 سال تمام کار کرده و در هر مورد حق بیمه مـدت مزبور را به سازمان پرداخته باشند، می‌توانند تقاضاى مستمرى بازنشستگى نمایند.

اسامی نمایندگان امضاکنندگان این طرح به‌شرح زیر است:

سیدجلیل میرمحمدی‌میبدی

  نصرالله پژمان‌فر

سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی

کمال حسین‌پور

مجتبی بخشی‌پور

جلال محمودزاده

مجید نصیرائی

بهروز محبی نجم‌آبادی

حسینعلی شهریاری

احمد محرم‌زاده یخفروزان

سیدکاظم دلخوش‌اباتری

فاطمه محمدبیگی

محمدتقی نقدعلی

حسن رزمیان‌مقدم

سیدجواد حسینی‌کیا

سیدناصر موسوی‌لارگانی

جعفر راستی

سیدمصطفی آقامیرسلیم

علی علی‌زاده

محمدحسین فرهنگی

بهزاد رحیمی

عباس مقتدایی

حسین حاتمی

علی‌اکبر بسطامی

محمدصالح جوکار

موسی احمدی

رضا آریان‌پور

مهرداد گودرزوندچگینی

ابراهیم عزیزی.

پربیننده ترین یارانه ۱‌میلیون و ۷۰۰هزار تومانی با حذف ارز کالاهای اساسی ۳میلیون خانواده فقیر ایرانی هیچ تراکنش بانکی ندارند/ مخالفت ضمنی شورای نگهبان با طرح تامین کالاهای اساسی یک فوریت طرح خروج از برجام در مجلس تصویب شد/ الزام دولت به افزایش ظرفیت غنی‌سازی برگزاری جلسه فوق العاده شورای عالی بورس برای بررسی افت شاخص‌ها‌ / زمینه عرضه شرکت‌های پالایشی و پتروشیمی در بورس فراهم است طرح تخصیص ۲۰۰متر زمین رایگان به ۵دهک در مسیر بهارستان/ تنها افراد فاقد مسکن می‌توانند در طرح ثبت‌نام کنند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تامین اجتماعی مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس بیمه بازنشستگان مستمری بگیر مستمری بازنشستگی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت قانون تأمین اجتماعی سال سابقه شرط سنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۱۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با گذشت دو سال از ابلاغ سیاست‌های تأمین اجتماعی خبری از اجرایی شدنشان نیست

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی(ره) ضمن گوشزد کردن شرایط نامطلوب کشور به مسئولین حوزه‌ی رفاه اجتماعی در معنای عام و تأمین اجتماعی در معنای خاص، از نهاد‌های مربوطه مطالبه‌ی پیگیری سریع‌تر و جدی‌تر این سیاست‌ها را دارد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در رابطه با سیاست‌های تأمین اجتماعی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی (ره) نامه‌ای خطاب به سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشت.

متن این نامه به شرح زیر است:

بسمه تعالی

«سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی که شامل کارگر و غیر کارگر می‌شود، مدت‌ها پیش ابلاغ شده است، رئیس جمهور محترم هم دستور داده که آئین‌نامه‌هایش تهیه بشود؛ منتها آنطور که به بنده گزارش کرده‌اند، تا حالا کار‌هایی که باید انجام می‌گرفت، درست و کامل انجام نشده».
بیانات دیدار با کارگران ۰۵ /۰۲/۱۴۰۳
وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی
و نمایندگان مجلس شورای اسلامی.
احتراماً سلام علیکم

متن سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۱ به شرح زیر منتشر شد:
بر اساس دستور رهبر انقلاب اسلامی و در اجرای بند (ج_۱) الزامات تحقق سیاست‌های کلی نظام، قوه‌ی مجریه موظف است با کمک مجلس شورای اسلامی و قوه‌ی قضائیه و با بسیج دستگاه‌های مسئول، برنامه‌ی جامع تحقق این سیاست‌ها را شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرایی لازم، در مدت شش ماه ارائه کند. ابلاغیه سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی ۲۱/۰۱/۱۴۰۱

باتوجه به گذشت بیشتر از دوسال از ابلاغ سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی توسط مقام معظم رهبری و ارائه نشدن لایحه‌ای از طرف نهاد‌های ذی‌ربط، در ادامه به ذکر برخی نکات جهت ضروری بودن اصلاحات در بدنه جامعه، می‌پردازیم:

ناظر به اهمیت مؤلفه‌هایی به رفاه اجتماعی و تأمین اجتماعی در هر جامعه‌ای، سالم و کارامد بودن آن‌ها برای امنیت، سلامت و وضعیت رفاهی آن جامعه ضروری و مبرهن است.
حال آنکه با نگاهی به شرایط فعلیِ رفاهی کشور، وضعیت نامطلوب آن بیشتر از هر زمانی به چشم می‌خورد.
نابسامانی و ناترازی در صندوق‌های بازنسشتگی، آن‌ها را مجبور به استقراض از بانک‌ها کرده که به موجب آن افزایش نقدینگی را به همراه داشته و باعث افزایش تورم در جامعه شده و می‌شود. این خود باعث کوچک‌تر شدن سفره‌ی مردم است. مشکلاتی از این دست نه‌تن‌ها نارضایتی افراد بیمه پرداز و مستمری بگیر را در پی دارد بلکه گریبان اکثر مردم جامعه را نیز گرفته است.


افزایش تورم و در پی آن افزایش فقر در جامعه که قسمتی از آن به سیاست‌های کهنه و مریض در همین حوزه‌ی تأمین اجتماعی بر می‌گردد، باعث شده که چرخه‌ی فلج کننده‌ی نقدینگی، تورم و فقر تکرار شود و توان قشر ضعیف جامعه روز به روز زیر بار مشکلات اقتصادی کمتر شود. این خود تهدیدی برای نسل‌های بعدی است و آینده جامعه را با خطراتی از جمله پیری جمعیت و ... مواجهه می‌کند.
این چرخه‌ی معیوب کلیدش در دست دستگاه‌های دولتی از این جیب به آن جیب می‌شود در حالی که با استقرار یک نظام تأمین اجتماعی جامع، کارآمد، فراگیر و چند لایه احتمال بهبود یافتنش بسیار بالا است.
اکنون با وجود گذشت دو سال از ابلاغ سیاست‌های تأمین اجتماعی و اتمام مهلت شش ماهه‌ی آن‌ها، خبری از اجرایی شدنشان نیست و در همان مراحل اولیه‌ی ارائه‌ی لایحه معطل مانده‌اند.


انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه‌طباطبایی (ره) باتوجه به تأکیدمجدد مقام معظم رهبری بر به نتیجه نرسیدن این سیاست‌ها، ضمن گوشزد کردن شرایط نامطلوب کشور به مسئولین حوزه‌ی رفاه اجتماعی در معنای عام و تأمین اجتماعی در معنای خاص، از نهاد‌های مربوطه مطالبه‌ی پیگیری سریع‌تر و جدی‌تر این سیاست‌ها را دارد.

دیگر خبرها

  • قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها ابلاغ شد
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • دستگیری ۴ اراذل اوباش سابقه دار در جویبار
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • با گذشت دو سال از ابلاغ سیاست‌های تأمین اجتماعی خبری از اجرایی شدنشان نیست
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • تقدیر از کارگران میبدی
  • کارگران میبدی تقدیر شدند