Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدمحمدعلی جنانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با بیان این مطلب افزود: البته متوسط سن بازنشستگی در کشور ۵۹.۲ سال است اما در بخش بازنشستگان سخت و زیان آور ۴۸ سال است. یعنی ۱۱.۲ سال سن این افراد در هنگام بازنشستگی کمتر از سایر بازنشستگان است.  

وی ادامه داد: در واقع این افراد ۱۱.۲ سال زودتر از سیستم جدا می شوند،  حق بیمه نمی دهند،  مستمری خود را زودتر دریافت می کنند و رقم مستمری آنها بر اساس اطلاعات سال ۹۶ نیز ۷۰۰ هزار تومان بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حقوق بیشتر و سنوات ارفاقی نیز به مدت ۹ سال دریافت می کنند.

جنانی خاطرنشان کرد: دغدغه ای که ما داریم، بحث بازنشستگی پیش از موعد است که ۳۰ درصد مصارف ما را به خود اختصاص می دهد. این هزینه اضافی مربوط به بازنشستگان مشاغل سخت و زیان آور است.  البته ۴۲ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی پیش از موعد هستند؛ این میزان بازنشستگی هایی است که از مجاری غیرعام بر اساس صلاحدید قوه مقننه در این چند سال به تامین اجتماعی تحمیل شده اند.
وی با بیان اینکه این نوع بازنشستگی شامل چند بخش می شود، اظهار داشت: یکی از آنها بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور به عنوان اصلی ترین محور و استفساریه ای است که با استفاده از قانون ۱۳۸۰ در مجموع  ۲۷۰ هزار نفر را سر سفره تامین اجتماعی نشاند و استفساریه آن نیز ۱۲۴ هزار نفر را به تامین اجتماعی تحمیل کرد که در مجموع حدود ۴۰۰ هزار نفر شدند.
مدیرکل امور مستمری های سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: ۷۰ درصد جامعه پیش از موعد بازنشسته سخت و زیان آور هستند که این میزان ۴۶ درصد هزینه های سازمان را تشکیل می دهند.
وی به برخی از انواع بازنشستگی ها در سازمان تامین اجتماعی که هزینه هایی برای این سازمان داشته است، اشاره کرد و گفت: اهمیت بعدی در حوزه بازنشستگی مربوط به بازنشستگان بر اساس ماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع است؛ زیرا بر اساس این ماده به کارفرما اجازه داده می شود کارگر یا بیمه شده ای را که ۲۵ سال سابقه کار دارد، بازنشسته کند به شرطی که یک نفر جایگزین وی شود و کارفرما شرایط پایدار داشته باشد. البته این موضوع دارای شرایط چهارگانه ای است که در مجموع ۱۳ درصد از بازنشستگان در این گروه می گنجند و از سال ۱۳۸۴ تاکنون ۷۷ هزار نفر بازنشسته پیش از موعد در این بخش هم داریم.
مدیرکل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی گفت: در مرحله بعدی، ‌ بازنشستگی وفق قانون بودجه سنواتی بود که از سال ۸۶ تا ۹۲ به تامین اجتماعی تحمیل شد و قانون آن تحت عنوان قانون تعیین تکلیف است یعنی هر فردی که از یک سال به بالا سابقه دارد، این قانون به آن فرد اجازه می دهد که مابه التفاوتش را تا ۱۰ سال پر کند و بعد از ۱۰ سال هم بازنشسته شود که این موضوع هم بار مالی زیادی دارد.

وی اضافه کرد: پس از این نوع بازنشستگان، قانون پیش از موعد کارکنان دولت است که از سال ۱۳۸۶ به تصویب رسیده و اجرایی شده است.  این نوع بازنشستگی هم ۱۲ هزار نفر را بر سر سفره تامین اجتماع نشاند که پارسال در بند (ت) ماده ۲۸ این قانون را برای کارکنان بنیاد شهید و کمیته امداد اجرا کردیم و حقوق آنها که ۲۴ و ۲۵ روز بود به ۲۹ و ۳۰ روز تبدیل کردیم که بر اساس قانون برنامه ششم توسعه اجرایی شد.
جنانی با بیان اینکه این قانون هم بار مالی بسیار سنگینی به تامین اجتماعی تحمیل کرد، اظهار داشت: وقتی قانونی کارشناسی نشده باشد و حمایت و احساسی به تامین اجتماعی تحمیل می شود، باید تبعات آن را هم قبول کنیم.

وی ادامه داد: اکنون در وضعیتی هستیم که بازنشستگانی مانند پیش از موعد به تامین اجتماعی تحمیل شده اند. همچنین اکنون سن سازمان به جایی رسیده است که باید به سمت اصلاحات پارامتریک پیش برویم. باید در حوزه های مختلف این اصلاحات را که لزوما شامل پرداختی ها نیست،  در بخش های مختلف به مرحله اجرا برسانیم.

سازمان تأمین اجتماعی با حدود ۴۳ میلیون نفر بیمه شده و مستمری بگیر، در حال حاضر ۶۰ نوع خدمت بیمه‌ای و درمانی به صورت غیرحضوری به افراد زیرپوشش ارائه می‌دهد. این سازمان دارای مراکز مختلف بیمه‌ای و درمانی است و ۳۵۶ بیمارستان و درمانگاه تأمین اجتماعی بخش قابل توجهی از خدمات درمانی مورد نیاز بیمه شدگان را به صورت رایگان تأمین می‌کند.

بخش بیمه‌ای این سازمان دارای ۴۸۰ شعبه در سراسر کشور است و خدمات بیمه‌ای از طریق این واحدها به جامعه تحت پوشش ارائه می‌شود. همچنین برای تسهیل امور و دسترسی آسان‌تر مردم به خدمات تأمین اجتماعی، شعب اقماری و کارگزاری‌های این سازمان نیز به عنوان واحدهای وابسته به شعب، مشغول فعالیت هستند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان تأمین اجتماعی بازنشستگی پیش از موعد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۰۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور زنان و خانواده گفت: تعداد کارگران بیمه شده در کشور ۱۶ میلیون نفر است که زنان سهم ۲۱ درصدی از آن را دارند.

به گزارش مشرق، «نرجس بختیار خلج» اظهار داشت: تعداد کارگران بیمه شده در کشور ۱۶ میلیون نفر است که زنان سهم ۲۱ درصدی از آن را دارند. ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از بیمه‌شدگان کشور زنان هستند؛ از این تعداد۵۲۰ هزار نفر بیمه زنان خانه‌دار شده‌اند. همین مساله نشان می‌دهد زنان ضمن رسیدگی به خانواده در جامعه کاری نیز مشارکت فعال دارند و این مساله شایسته تقدیر است. اکنون عرصه برای هر زنی که احساس کرده دوست دارد وارد بازار کار شود، فراهم است.

وی افزود: برای آن دسته از بانوانی که آمادگی ورود به بازار کار را ندارند و ترجیح می‌دهند به امور خانوادگی بپردازند، فرصتی فراهم شده تا بیمه زنان خانه‌دار شوند و از امکانات آن برای آینده زندگی خود استفاده کنند.

بختیار خلج تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با کارگران به ارزش‌گذاری به عمل تأکید کردند که یعنی صرفاً کار را برای درآمد نبینیم و به آن ارزش بگذاریم و کار شایسته در جهت تعالی جامعه را هدف‌گذاری کنیم. نقش زنان در این مسیر نقش مؤثری است چرا که پایه‌های تربیت فرزندان در خانواده شکل می‌گیرد و این زنان هستند که تربیت نیروی انسانی را از ابتدا رقم می‌زنند. ما باید به سمت تقویت این فرهنگ با محورگذاری بر ارزش کار معنوی حرکت کنیم و ضمن توجه به بُعد مالی به ابعاد معنوی نیز توجه کنیم.

مشاور وزیر تعاون درباره مراسم تجلیل از زنان نمونه کارگری در هفته کارگر گفت: در هفته کارگر مراسمی برای تقدیر از خانم‌های کارگر نمونه برگزار شد که آن‌ها هم به لحاظ کاری و تلاشگری جزو برگزیدگان هستند و هم در حوزه ترویج سیاست‌های تقویت‌کننده تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده تأثیر دارند. البته تجلیل امسال یک تفاوت مهم با سال‌های دیگر داشت و آن تقدیری است که از کارفرمایان و واحدهای تولیدی دوستدار خانواده به عمل آمد.

بختیار خلج در توضیح تجلیل از کارفرمایان دوستدار خانواده گفت: اگر می‌خواهیم بر جنبش تعهد بر خانواده کار کنیم باید این ارزش‌گذاری را در جامعه داشته باشیم. به همین دلیل از کارفرمایان دوستدار خانواده که بر اساس شاخص‌هایی مانند کمک به افزایش جمعیت، معیشت پرسنل در موضوع ارزش‌گذاری بر ازدواج و تحکیم خانواده سرآمد هستند، تقدیر به عمل آمد. ۱۴ بانوی کارگر نمونه و ۱۲ واحد تولیدی مورد تقدیر قرار گرفتند.

وی درباره وضعیت زنان کارگر در دولت سیزدهم افزود: حوزه زنان یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم است. به جهت کیفی تکریم بانوان و تسهیل شرایط کار توأم با خانواده چشمگیر بوده و مورد توجه قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • جدیدترین خبر افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بانک رفاه امروز ۱۵ اردیبهشت
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی